2015-11-02

Citrininiai-aguoniniai keksiukai

Vakar buvo pasaulinė veganų diena, o Milda paminėjo savo dvejų skanių ir pilnų atradimų veganavimo metų sukaktį. Šiandien ji siūlo prisiminti savo pirmą gamintą veganišką kepinį. Jį gamino, beje, ne prieš  2 metus, o prieš kokius šešis, kai dar tik po truputį žengė į vegetarizmo pasaulį ir veganus vadino radikaliais, neaišku ką valgančiais keistuoliais. Šie keksiukai, kaip ir kiti vėliau gaminti vegan saldumynai, padėjo atsikratyti įvairių stereotipų, ir patys matote, prie ko galiausiai privedė...


12 keksiukų reikės:
  • 380 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 180 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 citrinos
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 40 g aguonų
  • 200 g (200 ml) vandens 
  • 80 g rapsų aliejaus

Ką daryti?
Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Nutarkuoti visą citrinos žievelę ir išspausti citrinos sultis, jas sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vandeniu ir aliejumi. Įsijoti miltus, suberti kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Atskirti pusę tešlos ir sumaišyti su aguonomis. Keksiukų formeles plonai ištepti aliejumi, dėti šaukštą geltonos tešlos, o po to šaukštą su aguonomis arba atvirkščiai. Kepti 30 minučių kaitinant iš viršaus ir apačios + dar 10 minučių vien tik iš viršaus (arba kol švelniai parus). Palaukti kol pravės, užsikaisti puodelį arbatos ir mėgautis.


Recepto idėja: www.gyvunuteises.lt

6 comments :

  1. Sveiki, ar šiame recepte aguonos būtinos? :)

    ReplyDelete
  2. Sveiki, tikrai nebūtinos, tik prideda ir skonio, ir grožio. : )

    ReplyDelete
  3. Ačiū :) Jūsų blogas puikus!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. O galėtų pakeistiį kukurūzų miltus? Noriu mažam berniukui iškepti skanėstą,o jis glitimui alergiškas

    ReplyDelete