2015-02-20

Sumuštiniai su tahini ir keptais pomidorais

Būna gyvenime tokių paradoksų, kai ieškai pačių prašmatniausių derinių, gamini turtingiausius patiekalus, o galiausiai apsistoji ties paprasčiausiu sumuštiniu. Bet sumuštinis irgi gali būti prašmatnus! Čia jums ne koks buterbrodas, o sumuštinis su tahini ir keptais pomidorais. 

„Kam tuos pomidorus kepti?“ – keliate antakį jūs. O mes jums atsakome: tam, kad juose ženkliai padaugėtų mūsų organizmui naudingų medžiagų (kurios, tarp kitko, geriau įsisavinamos kartu su riebalais :P) ir, aišku, dėl to, kad taip skaniau.

„O kam to tahinio? Juk turiu va sviesto…“ – neatlyžtate. Oi, nėra čia ir ką lyginti! Tahinyje beveik nėra sočiųjų riebalų, jame daug mineralų, vitaminų, ląstelienos. Be to, subtilus jo karstelėjimas puikiai tinka kartu su pomidorais. 

Įtikinau? Tikiuosi. Einam valgyt!

4 sumuštiniams reikės:
  • 2 nedidelių pomidorų
  • 2 a. š. tahini
  • poro (apie 4 cm)
  • kario prieskonių, druskos ir pipirų
  • 4 riekių duonos


Ką daryti?

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, bet jo, kaip sakoma, neškadavokite, nes pomidorai vėliau pridegs. Keptuvę šiam reikalui geriau naudoti storu dugnu, o aliejų – bet kokį mėgstamą. Mums labiausiai patinka nerafinuotas rapsų aliejus, o ir spalva labai apetitinga.

Pomidorus supjaustykite neplonomis riekelėmis ir dėkite į čirškančią keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais. Pakepkite keletą minučių, ir, kai jau nuojauta kuždės, kad tuoj bus metas pomidorus apversti, apibarstykite juos pusžiedžiais smulkintu poru, o po minutės ir apverskite.

Apvertus vėlgi apibarstykite prieskoniais ir kepkite keletą minučių, kol pomidorų apačia apskrus.

Duonos riekeles pasiskrudinkite, tepkite tahinį, pabarstykite žiupsneliu rupios druskos, kad visas jo nuostabumas atsiskleistų, tada dėkite 2-3 riekeles pomidoro. Viskas! Soti tobulybė jūsų lėkštutėje (arba delne). Jeigu atsibos, galima pradėt eksperimentus (mes jau išbandėm) – pašlakstyti citrina, prisipjaustyti alyvuogių, pasibarstyti kaparėlių, maistinių mielių.

O jeigu neturit tahinio, čia dera ir žemės riešutų arba saulėgrąžų sviestas!

Visi mūsų receptai su su riešutų sviestu tvarkingai sudėti čia. Jei ieškote dar daugiau idėjų, ką pagaminti su riešutų sviestu, galit pavarvinti seilę mūsų Pinterest’o galerijoje.

1 comment :