2015-02-13

Keksiukai dviems su saldžiu anakardžių kremo įdaru

Keksiukai dviems? Ir vėl tas Valentinas ant kiekvieno kampo…“ – tikriausiai galvojate jūs. Bet iš tikro mes visai ne apie tai. Tiesiog šiuos keksiukus dviese gaminti daug paprasčiau ir linksmiau. O ar dvylika keksiukų suvalgysit dviese, ar trise, ar vienas – čia jau spręsti jums. :D Nieko baisaus ir jei valgysit juos vienas, nes jie tokie beveik nekalti: beveik be cukraus, beveik be aliejaus, pusiau su avižiniais miltais, anakardžių sviestu sviestuotu, datulėmis, obuoliais… Žodžiu, turtingi tiek skoniu, tiek maistingumu. Tai gal jau einam gaminti?


Reikės:
  • 1 puodelio avižinių miltų
  • 1 puodelio kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 6 a. š. cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 1 v. š. obuolių acto
  • 3 obuolių
  • 1/5 puodelio aliejaus
  • ~1 puodelio augalinio pieno

Anakardžių kremui:
  • 3 šaukštų anakardžių sviesto
  • 8 sultingų datulių
  • 3-5 šaukštų augalinio pieno


Kaip gaminti?

Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir atskirame dubenyje obuolius sutrinti (geriausia – elektriniu smulkintuvu). Trintus obuolius sukrėsti į miltus, įpilti šaukštą acto ir viską gerai išmaišyti. Įpilti aliejaus ir vėl išmaišyti. Tuomet supilti pusę puodelio pieno ir vis maišyti. Pieno pilti tiek, kad tešla nebūtų skysta, nebūtų kieta, bet lengvai kristų nuo šaukšto. Sunku nupasakoti, bet tikiu, kad atrasit tą aukso viduriuką.

Metas gaminti kremą. Mes jį vadinam karamele. Į nedidelį indą sudėti visus tris ingredientus ir trinti vėl elektriniu smulkintuvu (blenderiu). Jeigu jo neturite, reiktų nulupti odeles datulėms ir sutrinti šakute.

Aliejumi patepti keksiukų formeles ir dėti po pilną šaukštą tešlos į kiekvieną. Gaunasi 12 keksiukų. Truputėlį tešlos pasilikti.

Dabar atėjo dalis, kai keksiukai gaminami dviese. Vienas žmogus pasiima du šaukštelius ir jais padaro kiaurymę keksiuko viduryje, o kitas krečia šaukštelį karamelės į tą kiaurymę. Pirmasis ima šaukštelį likusios tešlos ir uždeda ant viršaus. Ir taip dar vienuolika kartų. Labai smagu!

Šie keksiukai kepa gana ilgai – 40-50 min. Kepti 180C karštyje. Iškepus kiekvieno jų viršų patepti vandeniu arba augaliniu pienu, nes dėl avižinių miltų keksiukų viršus linkęs sukietėti.

Palaukti kol atvės ir skanauti! Neapsigaukite dėl nuotraukos – gal pjūvyje ir atrodo, jog keksiukas žalias, bet nei tekstūra, nei skoniu jis tokio neprimena. Tai yra saikingas drėgnumas dėl sudėtyje esančių obuolių. Šie keksiukai mums priminė varškės apkepą. Prie to tikriausiai prisidėjo obuolių bei acto rūgštumas ir avižų miltų rupumas. Jie yra saikingai saldūs, tad jeigu norite tikro saldumyno, dar patarčiau į tešlą įmesti saują mirkytų razinų – visai kaip tradiciniame varškės apkepe.



No comments :

Post a Comment