2015-01-14

Tinginių suši arba "sušių" mišrainė.

- Tai ką šiandien pietums? - uždaviau amžiną egzistencinį klausimą.
- Gaaal sušių? Turim ryžių, turim morkų, turim agurkų, papriką... Kaip ir viskas, ko reikia. 
- Nu, gerai, jei tu netingi...
- Taigi sušiai. Aišku, kad netingiu!
- Bet neturim ryžių acto.
- Dzin, gal tiks obuolių actas! Sušiai, einu daryt sušių!
Taip labai mes sušių norėjom. Verda Milda ryžius, ruošia įdarą sušiams, aš prie gretimo stalo gaminu salotas (laukit recepto)... Prisistato didysis mūsų katinas Alberas, toks pusiau sveikuolis, nes mėgsta visokias žoles. Trinas aplink kojas, labai aisbergo nori. 
- Oi, tu nori lapo? Nori lapo? Tuoj aš tau...
- NORI LAPO! Mes neturim „nori“ lapo!!! - Milda laksto ratais po virtuvę, rankoj laikydama pusę morkos.

Šitaip atsirado tinginių sušiai. Bet šiuo atveju jie buvo tinginių ne dėl to, kad sušius gamint būtume tingėję, o dėl to, kad tingėjom eit į parduotuvę nori lapų pirkti. :D 




Reikės:
  • Virtų apvaliųjų ryžių,
  • Ryžių acto (na, jei neturit, tiks ir obuolių actas :D ),
  • Cukraus, druskos,
  • Paprikos,
  • Agurko,
  • Morkos,
  • Jei turit - avokado,
  • Citrinos,
  • Sojos padažo,
  • Džiovintos jūržolės arba susmulkintų nori lapų.
Turbūt jau įtariat, ką daryti:
  1. Išvirti ryžius taip, kaip virtumėt juos sušiams.
  2. Į karštus ryžius įmaišyti su cukrumi ir druska sumaišytą actą. 250 g sausų ryžių naudojome 2 v. š. acto ir po 1/3 a. š. cukraus ir druskos. Palikti, kad atvėstų.
  3. Kol vėsta ryžiai, tegul labai plonai supjaustytos morkos (tam tinka paprasčiausias daržovių skustukas) pasimarinuoja. Reikia išspausti ant jų ~pusės citrinos sultis (tiek naudojom vienai vidutiniškai morkai), įberti šiek tiek druskos ir rankomis truputį "paminkyti". Palikti, kad šiek tiek suminkštėtų.
  4. Jūržoles/susmulkintą nori kelias minutes pamirkyti šaltame vandenyje.
  5. Supjaustyti agurką, papriką ir avokadą kubeliais.
  6. Viską sumaišyti, paragauti ir jei atrodo, kad reikia, įmaišyti šiek tiek sojos padažo.
Va jums ir tinginių suši.

No comments :

Post a Comment