2015-01-09

Bolivinės balandos (kynvos) mišrainė su paprikomis ir kaparėliais

Bolivinę balandą, dar žinomą kaip kynvą, senokai norėjom išbandyti, tik kad kažkaip ranka nekildavo pirkti kruopas už tokią kainą. :D Bet kaip byloja lietuvių liaudies išmintis, dovanotam arkliui į dantis nežiūri, tad kai Milda gavo dovanų maišelį kynvos, puolėm ieškoti praignoruotų receptų internetuose, ką su ja galima įdomaus ir skanaus nuveikti. Pirmiausia sugalvojom padaryti... picos padą! Kai užmerkėm kruopas, pasigailėjom, nes kvepėjo ne per skaniausiai - kaip kokios pusžalės soros, bet visgi įgyvendinom iki galo receptą ir abi sutarėm, kad tikrai skanu. Labai norėjom nufotografuoti visą gamybos procesą, bet gyvenimas taip susiklostė, kad teks kartoti kada nors dar kartą ir tada jau tikrai pasidalinti receptu su jumis.
Na, o po to sekė šita mišrainė. Pirmieji įspūdžiai buvo Mildos keiksmai, kaip galima pardavinėti maistą su akmenimis. Po to po virtuvę pasklido paprasčiausios miežinės košės kvapas. Bet Milda šaunuolė - nepasidavė, padarė visokių ten magiškų triukų ir iš kynvos dingo ne tik miežinės košės kvapas, bet ir gavosi puiki mišrainė su purutėle, lengvutėle, maloniai gomuriu nuslystančia kynva - jos receptu su jumis šiandien ir dalinamės.



Reikės:

  • 1 stiklinės bolivinės balandos sėklų (kynva, quinoa),
  • 2 stiklinės vandens,
  • 1 didelės paprikos,
  • 1-1,5 stiklinės išvirtų pupelių (arba skardinės konservuotų),
  • 3 šaukštai kaparėlių,
  • prieskonių: paprikos, česnakų, čili miltelių.

Padažui:
  • 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 0,5 laimo arba citrinos sulčių,
  • 0,5 a. š. cukraus,
  • 0,3 a. š. druskos,
  • 0,5 a. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • žiupsnelio čili paprikos miltelių.

Ką daryti:


  1. Išvirti kynvą pagal nurodymus ant pakuotės (1 daliai kruopų 2 dalys vandens).
  2. Papriką supjaustyti šiaudeliais. Pakepti ant aliejaus, kol suminkštės, tada suberti, kad kartu trumpai pakeptų virtos/konservuotos pupelės. Įmaišyti prieskonius.
  3. Sumaišyti padažo ingredientus ir įmaišyti jį į sausus dalykus. 
  4. Įmaišyti susmulkintus kaparėlius.
Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.

No comments :

Post a Comment