2014-11-13

Bananiniai piršteliai

Tai va, ir vėl spindinčiom kaip mažų vaikų akim prisipirkom krūvą pigesnių bananų. Smagu, kai prie namų yra net trys daržovių kioskai! O ką su jais veikt? Švieži - labai skanu, bet kartais norisi kažko sočiau... Tokiu atveju juos tinka dėti į košę, bet jeigu norisi tvirtesnės tekstūros - košė netiks. Dar galima kepti bananų duoną, bet, pasirodo, kepimo milteliai irgi kažkada namuose baigiasi. Na, geriau tegul milteliai baigiasi negu jų galiojimo laikas (taip, jie turi galiojimo laiką). Bet grįžkim prie mūsų bananų pirštelių. Jie tokie paprasti, kad net nenoriu nustoti rašyt įžangos. Susideda viso labo iš dviejų ir vieno pasirinktino ingrediento! Genialu. Nusižiūrėjau mintį šiame video, ypač patiko kaip tie piršteliai formuojami - dviem šaukštais. Labai smagus užsiėmimas.



2 nedideliems žmonėms skaniai papusryčiauti reikės:
  • 2 didelių bananų,
  • 1 stiklinės (~200 ml) avižinių dribsnių,
  • susmulkintų datulių, razinų, šokolado gabalėlių - ko tik norisi,
  • žiupsnio druskos ir vanilinio cukraus, pagal poreikį - cinamono. Saldumo tikrai netruks.
Ką daryti:
  1. Bananus sutrinti šakute ir sumaišyti su žiupsniu druskos, vaniliniu cukrum ir avižiniais dribsniais. Siūlau avižinius dribsnius porą kartų kokteilinėje arba kombaine trumpai pamalti, kad dalis susikapotų, bet jei labai skubat, galit dėti ir nekapotus - šiek tiek pakis tekstūra, bet ką jau padarysi, kad taip skubat. :D Tešla turi gautis tiršta, bet maišoma šaukštu ir nebiri. Jei nesmulkinot dribsnių, gali būti kiek biroka, bet nepergyvenkit - kepant sustandės.
  2. Įmaišyti norimus priedus.
  3. Dviem šaukštais formuoti pirštelius (žr. video) ir dėti ant aliejumi negausiai pateptos kepimo skardos. Pasistenkit, kad būtų panašaus dydžio - tuomet tolygiai iškeps. O dėl grožio - na, kaip ir video autorius sakė: kuo jie negražiau atrodo, tuo skanesni. :D
  4. Kepti 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai apkeps ir sutvirtės (apie 30 min, bet dėl visa ko patikrinkit). Piršteliai turėtų būti šiek tiek paskrudę išorėje, bet ne perdžiūvę viduje - žodžiu, "chewy".
Labai skanu su migdolų sviestu!

No comments :

Post a Comment