2014-09-25

Greitas obuolių pagardas

Ką reiškia rašyti maisto blog'ą?
1. Gaminti įdomų ir skanų maistą, net jei ir tingi, nes nori įkelti naują receptą.
2. Valgyti atšalusį maistą, nes pusvalandį stengiesi nufotografuot jį taip, kad perteiktum jo nuostabumą. (Na, fotografuoja visada Milda, bet Dovilei kažkaip nejauku vienai valgyt, tai kartais ir ji solidarizuojasi.)
Taip buvo ir su šiuo receptu. Sugalvojom jį įdėti, nes jis yra juokingai paprastas ir greitas, todėl puikiai tinka skubiems rytams, kai norisi skanių pusryčių, bet nėra laiko, pvz., gaminti obuolpyragiškos košės "padažą". Tai, žodžiu, receptas paprastas, bet valgėm šaltus pusryčius. Vis tiek buvo labai skanu!


Reikės:
  • 2 obuolių,
  • 1 šaukšto citrinos sulčių,
  • žiupsnio druskos,
  • cinamono ir kitų norimų prieskonių (kardamono, cinamono, imbiero),
  • 1 šaukšto kokio nors sirupo: agavų, klevų arba Sweet Freedom – rekomenduojam, labai skanus ir universalus.
Ką daryti:
  1. Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenėlį.
  2. Sumaišyti juos su ctrinos sultimis, žiupsniu druskos, prieskoniais ir sirupu.
  3. Dėti į mikrobangų krosnelę ir, priklausomai nuo obuolių, jų supjaustymo stambumo ir krosnelės galingumo, kaitinti 3-6 minutes arba kol suminkštės.
Valgyti su blynais, koše arba tiesiog dėti ant trapučio/bulkos su riešutų sviestu! Labai tinka migdolų sviestas
Skanus ir šaltas!

No comments :

Post a Comment