2014-07-14

Kaliaropių ir raudonųjų kopūstų salotos

Buvom visai užmiršusios, kad egzistuoja tokia daržovė kaliaropė, kol draugė mums jos neatnešė, nežinodama, ką su ja daryti. Sugalvojom padaryt salotas. Paprasta, greita (ypač turint maisto kombainą!) ir skanu.



Reikės:
  • Maždaug 1/4 raudonojo kopūsto galvos (gali būti ir baltas – tiesiog mes pagalvojom, kad su raudonuoju gražiau ir įdomiau),
  • 1 didelės morkos,
  • 1 nedidelės kaliaropės,
  • Svogūnų laiškų, krapų ir petražolių (nepagailėti!),
  • Veganiško majonezo pagal skonį (mes naudojome „Sojalitos“ sojų majonezą iš „Rimi“, bet turėtų puikiai tikti ir pigesnis „Salotų majonezas“, kurio galima rasti beveik visose didesnėse parduotuvėse),
  • Druskos, pipirų pagal skonį.
Ką daryti:
Kopūstą supjaustyti labai plonais šiaudeliais, morką ir kaliaropę sutarkuoti, žalumynus – sukapoti. Viską sumaišyti, paskaninti druska ir pipirais, tada krauti į lėkštes/dubenėlius, sumaišyti su majonezu ir valgyti. 
Jei visų pagamintų salotų iškart neįveiksit, jas geriau laikyti šaldytuve nesumaišytas su majonezu.
Skanaus!


No comments :

Post a Comment