2014-04-15

Makaronai su citrininiu pomidorų ir sojų faršo padažu


Kukurūzų makaronai buvo netikėtas ir malonus mūsų atradimas, užsukus į sojos krautuvėlę Urmo bazėje. Jų sudėtyje visiškai nėra kvietinių miltų - iš esmės, tai vien kukurūzų miltai ir vanduo, bet visos jų savybės yra beveik identiškos įprastų makaronų savybėms. Jie nesuverda, o skonis, ypač valgant su turtingu padažu, visai neišduoda, jog kažkas čia ne taip. Na, o šis receptas atsirado, kai labai norėjom valgyti ir svarstėm, kaip čia įdomiau sunaudojus šaldytuve jau džiūti bepradedančias jaunas garšvas.

3 asmenims pavalgyti reikės:
  •  pusės pakelio kukurūzų makaronų (žinoma, tinka ir kitokie makaronai, jei nevengiat glitimo),
  • 1 st. sauso sojos faršo,
  • 2 gerai sunokusių pomidorų,
  • 4 skiltelių česnako,
  • pusės svogūno,
  • 150 g pievagrybių,
  • 1/3 raudonosios paprikos,
  • žievelės nuo trečdalio citrinos,
  • saujos saulėje džiovintų pomidorų,
  • dviejų didelių saujų jaunų garšvų,
  • druskos, pipirų pagal skonį,
  • ~2 a. š. mėgstamo prieskonių mišinio (mes naudojome česnakinį),
  • 1 a. š. cinamono,
  • maistinių mielių pabarstymui (rekomenduotina, bet nebūtina).

Ką daryti:
1. Suberti sojos faršą į dubenėlį, dosniai pabarstyti mėgstamais prieskoniais, cinamonu, pasūdyti, užplikyti verdančiu vandeniu (kad apsemtų) ir uždengus palikti, kad brinktų. Tuo pačiu verdančiu vandeniu galima užplikyti ir saulėje džiovintus pomidorus, jei naudojami sausi.
2. Kol faršas brinksta, smulkiai supjaustyti svogūną, sukapoti česnaką, gerai susmulkinti garšvas, papriką, pomidorus, apystambiai supjaustyti pievagrybius. Nupjauti nuo citrinos žievelę, ją labai smulkiai supjaustyti. Šiek tiek pabrinkus saulėje džiovintiems pomidorams, juos taip pat susmulkinti.
3. Pradėti virti makaronus atidengtame puode pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus.
4. Gerai įkaitintoje keptuvėje su dangčiu arba troškintuvėje pakepinti svogūną su česnaku, suberti citrinos žievelę su paprika ir, nuolat maišant, dar kurį laiką pakepti. Suberti pievagrybius, išmaišyti, trumpai pakepti ir uždengus patroškinti, kol apminkštės. Jiems apminkštėjus, dėti šviežius pomidorus ir uždengus toliau troškinti, kol jie išleis savo sultis ir viskas suminkštės.
5. Viskam pakankamai suminkštėjus, metas suberti išbrinkusį sojų faršą, saulėje džiovintus pomidorus ir garšvas. Pagal poreikį išmaišius ir užbarsčius šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišyti, uždengti ir troškinti, kol garšvos sušus.
6. Maždaug šiuo momentu makaronai jau turėtų būti išvirę, tad juos reikia nukošti, kad bereikalingai nebrinktų vandenyje, ir palikti uždengtus puode, kol padažas bus baigtas.
7. Įmaišyti gautą troškinį-padažą į makaronus, uždengus dar šiek tiek palaikyti. Patiekiant pabarstyti maistinėmis mielėmis (primena parmezaną!).

P. S. Jei norisi šiek tiek šlapesnio padažo, visada galima naudoti ir šiek tiek pomidorų padažo arba tyrės. Mes nieko panašaus namuose neturėjom, bet buvo velniškai skanu ir taip.

No comments :

Post a Comment