2014-04-19

Indiškas raudonųjų lęšių troškinys su imbieru


Šildantis ir neįprastai maloniai kvepiantis troškinys pagaminamas greitai ir be didelių pastangų.  Skoniui paįvairinti įdėjome keletą itin kvapnių prieskonių, maistingumo vertei ir baltymingumui padidinti naudojome raudonuosius lęšius.

3 asmenims pavalgyti reikės:
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • 2 nedidelių raudonųjų svogūnų (supjausčius – 1 puodelis)
  • 1 didelės morkos
  • 2-3 saliero stiebų (supjausčius – 3/4 puodelio)
  • 3 skiltelių česnako
  • 800 g pomidorų, konservuotų sultyse (2 skardinės)
  • 1 puodelio vandens
  • 1 puodelio raudonųjų lęšių
  • 1 kubelio daržovių sultinio
  • rozmarino
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio kalendros grūdelių
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • 0,5 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 2 cinamono lazdelių
  • 0,5 citrinos
  • druskos

Ką daryti?
Praplaukite lęšius ir palikite juos mirkti dubenėlyje. Smulkiai sukapokite svogūnus ir saliero stiebus, burokine tarka sutarkuokite morką. Talpioje keptuvėje išlydykite kokosų aliejų (jei neturite – tiks ir įprastas rapsų ar alyvuogių), suberkite svogūnus bei salierus, įspauskite česnakus, suberkite kuminą, sugrūstą kalendrą, aitriąją papriką, imbierą. Pasklis puikus aromatas. Maišydami pakepinkite keletą minučių.
Suberkite tarkuotą morką, pamaišykite porą minučių ir uždenkite keptuvę dangčiu, kad ingredientai suminkštėtų.
Po 5 minučių įmaišykite visus likusius produktus, išskyrus citriną. Jeigu pomidorai nesmulkinti, mentele sukapokite juos keptuvėje. Troškinkite dar apie 10 minučių, kol lęšiai bus pakankamai minkšti. Įspausti citrinos ir ragauti!

Remtasi http://www.healthfulpursuit.com/2012/11/indian-red-lentil-stew/

No comments :

Post a Comment